Garagedeurexpert popup!
Dagmaatbreedte:

  De dagmaatbreedte is de breedte van het deurgat (DMB in schema) in millimeters.

  Dagmaathoogte:

   De dagmaathoogte is de hoogte van het deurgat (DMH in schema) in millimeters.

   Schematisch overzicht van relevante maten

   Omdat deze garagedeuren alleen in standaard maten gemaakt worden, zijn overige maten niet mogelijk. Wilt u toch een offerte van een garagedeur met andere dagmaten (B X H), dan verwijzen wij u graag naar een speciaal formulier voor niet-standaard maten.

   Vrije bovenruimte:  mm

    De vrije bovenruimte is de afstand van de bovenkant van het deurgat tot het eerste obstakel daarboven, bijvoorbeeld het plafond (VBR in schema), in millimeters. Deze bovenruimte dient over de gehele benodigde inbouwdiepte beschikbaar te zijn.

    Door ons unieke verlaagd inbouwsysteem is de benodigde vrije bovenruimte 100 mm bij zowel handbediende als bij elektrisch bediende deuren.

    Vrije zijruimte links:  mm
    Vrije zijruimte rechts:  mm

     De vrije zijruimte is de afstand van éen bepaalde kant van het deurgat (van binnenuit gezien) tot het eerste obstakel daarnaast, bijvoorbeeld de muur, in millimeters. In het schema is VZRL de vrije zijruimte links en VZRR rechts.

     De minimaal vereiste zijruimte bedraagt 100 mm aan beide zijden.

     Vrije inbouwdiepte:  mm

      De vrije inbouwdiepte is de afstand in millimeters tussen de muur met het deurgat en het eerste obstakel daartegenover, in de garage, bijvoorbeeld een muur of balk (VID in schema).

      Bij een elektrische aandrijving is 3330 mm vrije inbouwdiepte nodig, tenzij de dagmaathoogte 2400 mm of meer is; in dat geval is een vrije inbouwdiepte van 4350 mm nodig. Gaat het om een handbediende deur, dan is de vereiste vrije inbouwdiepte gelijk aan de dagmaathoogte (DMH) plus 660 mm.

      Dagmaten en inbouwruimte voor Berger garagedeuren